#018 Плетка с ниски пълнежи изплетени под бримките

март 19, 2020

Още една много красива плетка, с две хем различни, хем еднакво впечатляващи страни – даже не мога да реша коя ми е по-любима. Плътна, релефна и стегната, така че можете да плетете с кука 5.00 мм дори прежди, които са предвидени за 3.00-3.50 мм кука. Идеална е за изработката на модерна жилетка, пончо или друга връхна дреха. Много е подходяща и за проекти тип хоум декор, както и за всякакви аксесоари.

И най-хубавото на тази плетка – получавате две уникални страни на плетивото, всяка от които изглежда наистина уникално, а плетете само с най-лесничката бримка – нисък пълнеж! Не е ли просто чудесно? Можете да си почивате, да си плетете и да гледате дори любимия филм или сериал без да изгубите бройката на това, което творите.

Използвани бримки:

  • в.бр. – въздушна (синджир) бримка
  • нп – нисък пълнеж

Детайли на плетката

  • Ниво на трудност: начинаещи
  • Брой редове в повторение: 2 реда
  • Брой бримки в повторение: 1 бримка
  • Характеристики: плътна и стегната плетка

Инструкции

Начален ред: Започнете с произволен брой въздушни (синджир) бримки.

Ред 1: Изплетете една въздушна бримка за обръщане на реда, която не се брои. В следващата бримка и във всички синджир бримки до края изплетете по 1 н.п.

Ред 2: Изплетете една въздушна бримка за обръщане на реда, която не се брои. В следващата бримка и във всички бримки до края на реда изплетете по 1 н.п., НО НЕ В САМАТА БРИМКА, а в дупката, която се вижда под самия нисък пълнеж (реално между последния изплетен ред и този под него). Образуваните дупки се виждат лесно, но за ваше улеснение по-долу има линк към видео, където съм показала, точно за кои разстояния става дума.

ВАЖНО: Внимавайте да не пропуснете дупката под първия нисък пълнеж, когато започвате Ред 2. Също така е много важно да не плетете Ред 2 стегнато, за да не свиете бримките от Ред 1. В противен случай ще се получи много сбита и не толкова красива плетка.

Редувайте Ред 1 и Ред 2 до желаната дължина на плетивото.

Видео

Резултат

Плетката е с две лица: