Релефна комбо плетка за шалове и одеяла за начинаещи

февруари 12, 2022

Тази плетка е толкова лесна и приятна за плетене, че с нея  може да изплетете безброй одеяла, шалове, жилетки, дрехи и други. При нея няма нужда да следите схема, няма нужда да броите супер съсредоточено. Просто си редувате нисък пълнеж и полупълнеж, нисък пълнеж и полупълнеж, нисък пълнеж и полупълнеж,  и така нататък. Повтаря се един единствен ред и така може да си плетете и да си говорите, да гледате любим сериал или филм или просто да си отпочивате от нещо по-сложно. И най-хубавото е, че плетката изглежда еднакво и от двете страни, стои добре по края и няма нужда от допълнително завършване, освен ако не искате да добавите и нещо по-така 🙂

За снимките и видеото към тази статия съм използвала:

Прежда

Colour Crafter на Scheepjes – 100% мек, антипилинг акрил, 300 м/100 гр

Кука

Размер 4,00 мм – Knitpro SoftGrip

Използвани съкращения

н.п. – нисък пълнеж/ниски пълнежи

п.п. – полупълнеж/полупълнежи

в.бр. – въздушна (синджир) бримка

бр. – бримка/бримки

*…..* х пъти – повтаряне на действието между звездичките х пъти

Описание

Започнете със синджирче с нечетен брой бримки.

Ред 1: Изплетете 1 п.п. във втората бримка от куката, *пропуснете 1 бр. и в следващата изплетете (1 н.п. + 1 п.п.) * до последната бр., изплетете 1 н.п. в последната бр. Направете 1 в.бр. (не се брои за бримка) и обърнете.

Ред 2: Изплетете 1 п.п. в първата бримка, *пропуснете 1 бр. и в следващата изплетете (1 н.п. + 1 п.п.) * до последната бр., изплетете 1 н.п. в последната бр. Направете 1 в.бр. (не се брои за бримка) и обърнете.

Повтаряйте Ред 2 до желаната дължина или ширина на плетивото.

Схема

Видео

View Post