Начален курс по плетене на една кука

март 7, 2020
Map Unavailable

Дата/и и продължителност
Дата/и - 07/03/2020 - 08/03/2020
11:00 am - 2:00 pm

Дата/и и продължителност
Дата/и - 07/03/2020 - 08/03/2020
От 11:00 до 14:00

Локация
Кукуряк 28А

Телефон за контакт
0888 80 18 24

Email за контакт
vera_ilieva@yahoo.com

Цена
65 лв.

Брой места
Няма свободни места

За курса

Искате ли да се научите да плетете? Готови ли сте да създадете сами своя първи красив и модерен плетен проект? Чудесно! Заповядайте на този приятен, забавен и много полезен курс за плетене, в който ще научите всичко, което ви е необходимо, за да започнете да творите с прежда и кука в ръка.

Програма

В този курс ще научите всичко, от което имате нужда, за да започнете да плетете, дори и никога през живота си да не сте опитвали. Ще се научите как да подбирате вдъхновяващи прежди, как да работите с правилните инструменти, как да разчитате схеми и инструкции. А най-ценното, което ще получите е практически опит, напътствия и ценни съвети за тънкостите в занаята, които ще ви спестят години лутане и главоболия. След този курс ще плетете с увереност и удоволствие и започнете ли веднъж, никога няма да се откажете!

 1. Ще започнем с основните инструменти, които ще са ви нужни в плетенето на една кука –  от различните видове прежди и куки с техните предимства и недостатъци и как да изберете най-подходящите за вас, до всички модерни помощни материали и аксесоари, които ще направят плетенето лесно и приятно.
 2. След това ще усвоите 5-те основни бримки в плетенето на една кука.
  – Въздушна бримка/синджирче (chain stitch)
  – Залепена бримка (slip stitch)
  – Нисък пълнеж/пълнеж без наметка (single crochet)
  – Полупълнеж (half double crochet)
  – Висок пълнеж с една наметка (double crochet)
  Това са основните техники на плетене на една кука, които могат да се използват за създаването на огромен брой разнообразни и красиви плетени проекти.
 3. Ще разширите още повече своите възможности да създавате различни плетки, като опитате и няколко по-различни начина на изплитане на основните бримки.
 4. Ще се научите как да разчитате схеми и инструкции за модели на една кука, кои са най-често срещаните термини и съкращения и как бързо и лесно да се ориентирате в описанията на готовите модели на български и английски език.
 5. Ще научите как се започва и завършва плетка, как се крият останалите конци, как да перете и да се грижите за готовото плетиво.
 6. Ще видите как лесно да плетете на редове или в кръг – как да обръщате плетивото след края на всеки ред и как да започвате следващия, как да започнете плетиво в кръг и как да следите за прехода между редовете и да преминавате на следващия ред без това да е забележимо.
 7. Ще ви покажа и как да създадете много красива и още по-лесна за изплитане шапка, за която се използва само един вид бримка и няма нужда да се следи схема или да се свива и наддава – един много лесен и изключително приятен за работа проект.

Материали

Всички материали, които са ви необходими за този курс са осигурени. Не е необходимо да носите нищо друго освен усмивката си.

Ще ви бъдат осигурени:

 1. Прежда в подходящ цвят, състав и дебелина за лесно и бързо учене.
 2. Кука в размер отговарящ на дебелината на преждата.
 3. Спомагателни маркери, ножичка, измервателни инструменти и игла за зашиване на плетиво.
 4. Разпечатан списък със символите на основните бримки при плетенето на една кука и тяхното значение и начин на изплитане.
 5. Разпечатан списък с основните съкращения на английски и български език в инструкциите за плетене на една кука и тяхното значение.
 6. Схема и описание на всяка плетка, която ще научите на курса, така че след това да можете много бързо и лесно да си ги припомняте, когато това ви е необходимо.
 7. Подробно написана инструкция за изработката на плетена шапка за начинаещи.

Резервация и плащане

Моля, попълненте формата по-долу, за да резервирате броя места, които желаете да запазите за този курс.

Можете да запазите своето място и като се свържете с нас на посочения по-горе телефон или имейл, или със съобщение на страницата ни във фейсбук.

Плащането се извършва по банков път. След като потвърдим Вашата резервация, ще Ви изпратим банкови детайли за заплащане на курса.